Ко је Давор Бернардић, нови лидер хрватског СДП-а?

Танјуг
Ко је Давор Бернардић, нови лидер хрватског СДП-а?

Загреб - Нови лидер хрватског СДП-а Давор Бернардић (36), који је побједио на унутарстраначким изборима, у политици је од своје 18. године.

Рођен је 1980. године у Загребу гдје је дипломирао физику на Природно-математичком факултету.

Био је одличан студент, а у 18-тој години након смрти оца улази у политику. Од 2008. до 2010. обављао је дужност предсједника Форума младих СДП-а Хрватске, а двије године касније побједио је на изборима у трци за предсједника Градске организације СДП-а Загреб.

Бернардић је 2013. однио још једну унутарстраначку победу и то у трци за шефа загребачког СДП-а, преноси индеџ.хр.

Он је још 2008. био члан Главног одбора СДП-а Хрватске, а од јуна 2012. члан Предсједништва СДП-а Хрватске, био је и предсједник Градске скупштине Града Загреба и посланик у Сабору од 2008. године.

У шестом сазиву Хрватског сабора био је члан више одбора.

Након данашње побједе Бернардић се обратио присутним члановима странке, након читања резултата.

"Данас је побједио СДП. Хвала Зорану Милановићу на свему што је урадио за СДП. Хвала на демократском искораку на управљању за вријеме наше владе. Хвала људима који су ме подржавали свих ових година у временима кад је било најтеже", казао је Бернардић.

Он је додао да је СДП показао да се може мијењати у кључним тренуцима за Хрватску.

"Од сутра крећемо да градимо добро друштво, друштво једнаких могућности, у којем свако може да да свој допринос. Бринемо о онима који су сиромашни, али бринемо и о онима који раде у креативним индустријама, али увијек у заштиту радника, људи који живе од свога рада", рекао је нови лидер СДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана