Кнежевић:Или нова влада или нови избори

Танјуг
Foto: ГС

ПОДГОРИЦА - Демократски фронт је одлучио да инсистира на избору нове владе, а уколико и овај предлог не буде прихватљив осталим странкама парламентарне већине, слиједе превремени избори као једино преостало рјешење дубоке политичке кризе у Црној Гори, изјавио је један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

Он је у интервјуу за подгоричку Побједу рекао да ако неко од партнера ДФ-а мисли другачије у том савезу неће имати подршку.

 

"Пошто је очигледно да ни Здравко Кривокапић, а ни Дритан Абазовић не желе реконструкцију, ДФ је донео одлуку да инсистира на избору нове владе. Уколико и овај предлог не буде прихватљив осталим конституентима парламентарне већине, чекају нас превремени избори као једино преостало решење дубоке друштвено-политичке кризе у којој се налазимо", навео је Кнежевић.

 

На питање како коментарише оцјене међународних званичника да би улазак ДФ-а у владу удаљио Црну Гору од ЕУ, Кнежевић каже да за њега коментари појединих лобиста бившег режима немају никакву тежину из, како истиче, једног простог разлога, јер иза ДФ-а стоји народ који нам је дао подршку од 133.275 гласача.

 

"Једино у главама појединих плаћеника политички савез који чини 67 одсто парламентарне већине не треба да има своје представнике у влади... Црна Гора још званично није постала колонија и ваљда би требало да суверено води спољњу и унутрашњу политику, а ако постоји неки документ у ком смо се обавезали да више нисмо суверена држава, нека га обелодане, да бих им после тога могао поручити да га окаче и мачку о реп", навео је Кнежевић.

 

Кнежевић, који је и предсједник парламентарног Одбора за безбједност и одбрану, о последњој сједници тог тијела каже да је у недостатку аргумената главни државни тужилац Миливоје Катнић "прибегао класичној злоупотреби службеног положаја и замени теза".

 

Тврди да ниједну тајну информацију са сједнице Одбора није изнео у јавност, већ је, каже, само коментарисао оно што је већ било у јавности.

 

С тим у вези је упитао ко је онај који је значајан дио сједнице који је освануо у медију Драгана Ђиласа.

 

Незванична сазнања о сједници Одбора, која је била означена тајном, објавиле су сутрадан подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана