Кнежевић: Заказали преговори Абазовића са ДПС

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД/ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић изјавио је данас да је очигледно да су преговори Дритана Абазовића са ДПС-ом Мила Ђукановића и потенцијалним партнерима о формирању мањинске владе заказали.

"Колега Дритан Абазовић је заједно са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и доскорашњим коалиционим партнерима одлучио да изведе алхемичарски експеримент" не били био изабран за премијера.

Према његовим рЈечима ти преговори су запали у одређене потешкоће и читав тај процес преговарања иде тешко. Кнежевић је гостујући на Пинку рекао да се нада да се све може вратити унутар актуелне парламентарне већине и да је то, како истиче, начин да се дође до решења. Ако, ипак, договора не буде за њега је најбоље решење формирати техничку владу која ће припремити превремене парламентарне, локалне и председничке изборе.

"Не можемо допустити да Мило Ђукановић остане на позицији председника државе до 2023. године као да је Далај Лама", рекао је Кнежевић итакао да је Ђукановић тај који је генерисао све поделе и допринио политичкој кризи у Црној Гори. За актуелну ситуацију у Црној Гори је рекао да је шизофрена и поручио да се неће дозволити “понижавања гласача ДФ-а”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана