Кнежевић: Влада Абазовића да не хапси Србе и Црногорце расељене са КиМ

Танјуг
Кнежевић: Влада Абазовића да не хапси Србе и Црногорце расељене са КиМ

ПОДГОРИЦА- Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера колаиције За будућност Црне Горе ЗБЦГ Милан Кнежевић позвао је техничку владу Дритана Абазовића да не учествује у хапшењу Срба и Црногораца расељених са Косова и Метохије, јер ће то, како је навео, додатно дестабилизовати и онако лоше политичке прилике у Црној Гори.

Кнежевић је рекао да је у протеклих седам дана, на основу захтјева Приштине, дошло до хапшења двојице расељених Срба у Црној Гори – Живка Вуксановића и Момчила Булатовића због наводних ратних злочина, послије дви и по деценије.

„Овакав терор над српским народом који се покушава проширити и на Црну Гору сигурно да нећемо толерисати, посебно што је наша држава постала уточиште за најокорелије криминалце широм света који своју слободу плаћају корумпирајући надлежне институције“, рекао је Кнежевић, пренео је синоћ портал подгоричког Дана.

Он је позвао све расељене Србе и Црногорце који се налазе у Црној Гори да се јаве како би им била пружена свака врста помоћи и заштите. Црногорска полиција саопштила је 25. септембра да је ухапсила држављанина Србије М.В. (61) због сумње да је током 1999. године починио ратни злочин против цивилног становништва на Косову и Метохији.

Саопштено је да је ријеч о држављанину Србије који је ухапшен по потерници Интерпола УНМИК на Косову, која је за њим расписана ради присуства суђењу. Ухапшени М.В. је осумњичен да је 1999. године у Пећи , на Косову, починио ратни злочин против цивилног становништва, прецизирано је у полицијском саопштењу.

Истражни судија Вишег суда у Бијелом пољу је српском држављанину одредио екстрадициони притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана