Кнежевић: Тражили смо мјесто предсједника Скупштине и два министарства

Tanjug
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије и носилац листе коалиције За будућност Црне Горе Милан Кнежевић изјавио је да су током данашњег састанка са представницима Покрета Европа сад (ПЕС) и Демократске Црне Горе (ДЦГ) тражили мјесто предсједника Скупштине Црне Горе и два министарства.

"Јавности и истине ради, на данашњем састанку са ПЕС и ДЦГ тражили смо троструко мање него што нам припада: председника Скупштине и два министарства. На понижења нећемо пристати. Хлеба и лука ако треба, али с народом", рекао је Кнежевић, а наведено је на Фејсбук страници коалиције За будућност Црне Горе.

Подгоричка телевизија Вијести претходно је вечерас пренела да је, према њиховим сазнањима, лидер ПЕС и потенцијални мандатар Милојко Спајић понудио коалицији За будућност Црне Горе место потпредсједника владе за капиталне инвестиције и инфраструктуру, ресоре просвјете, туризма и спорта и младих, два потпредсједничка мјеста у Скупштини, као и одређене позиције "по дубини", али да је коалицији За будућност Црне Горе та понуда неприхватљива.

 Спајић и Кнежевић састали су се данас у Подгорици, гдје су, како је раније објавио подгорички Дан позивајући се на незванична сазнања, разговарали о формирању 44. Владе.
    
У Подгорици је јуче конституисана Скупштине Црне Горе, али нису изабрани предсједник и потпредсједник, јер до јучерашњег заседања на адресу парламента није стигао ниједан предлог за те функције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана