Кнежевић тражи саслушање Абазовића, Брђанина...

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Предсједник Одбора за безбједност и одбрану при Скупштини Црне Горе и један од лидера Демократског фронта, Милан Кнежевић, за петак је заказао сједницу тог парламентарног тијела, а поводом нових информација Еуропола који сумњичи активне службенике полиције Петра Лазовића и Љубу Миловића да су чланови кавачког криминалног клана.

На дневном реду сједице је доношење Одлуке о контролном саслушању предсједника владе, директора Управе полиције, главног специјалног тужиоца и шефа Специјалног полицијског одјељења у вези са овим наводима Еуропола, пренио је портал РТЦГ.

Службеници полиције Петар Лазовић и Љубо Миловић чланови су кавачког криминалног клана, наводи се у документу Еуропола, објавио је подгорички портал Либертас.

"Службеници полиције Петар Лазовић (32) и Љубо Миловић (32) чланови су криминалног клана Кавач. Истрага усмјерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције“, кључни су закључци наведени у документу Еуропола у који је овај портал имао увид.

Документ Еуропола, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили су од Еуропола у јулу прошле године и, до данас, није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, из те двије државне институције позвали на одговорност, пише Либертас.

Полиција се синоћ експресно огласила поводом писања Либертаса и најавила да ће јавност бити детаљно обавјештена када буде спроведена полицијско-тужилачка истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана