Кнежевић тражи хапшење Милоша и Весне Меденице

Тањуг
Foto: принтскрин

ПОДГОРИЦА- Лидер Демократске народне партије (ДНП), чланице Демократског фронта и предсjедник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић оптужио је данас надлежне институције да су штитиле од кривичног гоњења Милоша Меденицу и његову мајку Весну, иначе, бившу предсједницу Врховног суда Црне Горе и затражио њихово хапшење и процесуирање.

Кнежевић је на конференцији за новинаре рекао да су надлежне службе учиниле све да заштите Милоша и Весну Меденицу од октобра 2021., када су од колега из Европола добиле садржај комуникације са апликације Скај између Милоша и Дарка Лаловића.

Милош Меденица је према писању портала Либертас доведен у везу са кријумчарењем наркота и шверцом цигарета.

Кнежевић је рекао да је неко у Тужилаштву и Управи полиције (УП) покушао да сакрије доказе о организованим криминалним активностима и истакао да је координатор служби безбедости Дритан Абазовић у новембру морао имати ту преписку.

Абазовићу је упутио питање шта ће да уради поводом могуће умјешаности Управе полиције, Специјалног државног (СДТ) и дела судства у случај Меденица.

Према његовим ријечима, кључно питање је ко је дозволио да Меденица напусти државу без саслушања, а његову мајку штитио од октобра од када је комуникација доступна надлежним органима.

Кнежевић је позвао главног специјалног тужиоца (ГСТ) Владимира Нововића, Управу полиције и Абазовића да покрену истрагу и објасне ко је штитио Милоша и Весну Меденицу.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) јуче отвори предмет у вези са Милошем Меденицом ради утврђивања да ли син бивше предсједнице Уставног суда починио било које кривично дјело из њихове надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана