Кнежевић: Резолуција о геноциду у Јасеновцу - историјски чин борбе против релативизације усташких злочина

Танјуг
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић изјавио је да изгласавање Резолуције о геноциду у Јасеновцу и логорима Дахау и Маутхаузен у црногорској Скупштини представља историјски чин којим се Црна Гора сврстала у предводнике држава које се боре против ревизије историје и релативизације нацистичких и усташких злочина, те да вјерује да су створили услови и за период унутрашње политичке стабилности.

Он је истакао да за њега лично изгласавање те резплуције представља једну од навјећих, ако не и највећу моралну сатисфакцију, јер су, како је истакао, једини на свијету покренули институционалну тему геноцида над српским народом у Другом свјетском рату.

Кнежевић сматра и да су се створили услови и да Црна Гора уђе у период унутрашње политичке стабилности, те да би током јула могло да дође до реконструкције Владе, али да је то првенствено питање за премијера Милојка Спајића.

Он је истакао да је ДНП спремна да настави разговоре на ту тему, али не по сваку цијену, већ кроз јасно утврђене приоритете рада реконструисане владе.

Скупштина Црне Горе усвојила је у петак, 28. јуна, Резолуцију о геноциду у Јасеновцу и логорима Дахау и Маутхаузен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана