Кнежевић: Потписао бих повлачење признања самопроглашеног Косова

Srna
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА-Носилац листе "За будућност Црне Горе" Милан Кнежевић поручио је да би, уколико би био изабран за предсједника Владе Црне Горе, са највећом чашћу потписао одлуку о повлачењу признања самопроглашеног Косова.

Кнежевић је рекао да зна да је политички профитабилно ћутати о Косову, посебно сад за вријеме избора.

"Кад се заврше избори и преброје гласови, онда ће неко умјесто код народа и у Скупштину да оде у неку од амбасада и да пита: `Шта да радимо са коалицијом `За будућност Црне Горе`, јер они неће да признају Косово и Метохију. И сви знају и то није никаква тајна да ако би наша коалиција сама имала 41 посланика, а ја као носилац те листе будем изабран за премијера, да бих са највећом чашћу потписао Одлуку о повлачењу признања тзв. државе Косово и Метохија", поручио је Кнежевић.

Он је говорио и о слављу матураната испред средњих школа у Црној Гори, који су скандирали и пјевали Косову и Метохији.

"И кад сам помислио куд иде наша просвета, образовање и осјећај за историју, и када сам помислио да је, онако пјеснички, све опет затамњено и изгубљено као у времену Захарија Орфелина, данас су ученици средњих школа у Подгорици вратили ону лучу вјеровања да ништа није изгубљено у Црној Гори, и да нас је што љепше могло десити данас, тешко би се могло објаснити", додао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана