Кнежевић: Подржаћемо нову владу, упркос неправди

Срна
Кнежевић: Подржаћемо нову владу, упркос неправди

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић рекао је да ће тај савез подржати нову црногорску владу мандатара Здравка Кривокапића, очекујући да им припадну функције у власти "по дубини".

"Они који су са нама прошли протесте, прогоне и дискриминацију треба да добију одређено задовољење, било по дубини или по ширини. Вјерујем да сви заједно имамо обавезу према људима који су заједно с нама носили овај барјак отпора и побуне", рекао је Кнежевић црногорским медијима, оцјењујући да је "све остало брутална превара".

Он је рекао да ће се чим се стекну услови, а свакако прије одржавања сједнице Скупштине 2. децембра предложити страначким органима да подрже приједлог будуће владе, иако је ДФ "изопштен из процеса" њеног формирања.

"Ја сам Здравка Кривокапића предложио за мандатара 23. септембра на конститутивној сједници Скупштине и још једном доказао да је ДФ био и остао главни замајац борбе против ДПС-а, без обзира на постизборну неправду са којом се суочавамо", рекао је Кнежевић.

Одговарајући на питање какву очекује одлуку Апелационог суда у случају "државни удар", Кнежевић је рекао да би, када би Црна Гора била "уређена правна држава, очекивао да вијеће узме у обзир све новодостављене доказе и доносе одлуку искључиво на основу права и закона".

"Овако ми се чини да се ради о својеврсном политичком тактизирању које има за циљ наставак нашег институционалног мрцварења и стварања атмосфере жнеподобностиж", додао је Кнежевић.

Неправоснажном пресудом у случају покушаја тероризма и државног удара на дан избора 2016. године, лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су на по пет година затвора, док су организатори наводне криминалне групе Руси Едуард Шишмаков и Владимир Попов осуђени на 15, односно 12 година затвора.

У другостепеном поступку Апелациони суд у Подгорици разматра жалбе на првостепену пресуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана