Кнежевић, Мандић: Говор Вучића историјски, дуго се чекало на такве поруке

Срна
Кнежевић, Мандић: Говор Вучића историјски, дуго се чекало на такве поруке

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Милан Кнежевић оцијенио је историјским данашњи говор предсједника Србије Александра Вучића о антисрпској политици Подгорице, а Андрија Мандић из ДФ-а је истакао да су Срби у Црној Гори дуги низ година чекали да чују такве поруке из Београда.

Кнежевић је рекао да је покушај дискредитације доласка предсједника Србије у Црну Гору наставак антисрпске политике.

Он је истакао да Срби, којих у Црној Гори има 30 одсто, нису ни на једној државној фунцији нити на неком мјесту одлучивања, већ да су једино заступљени у затворима, јер бране интересе српског народа.

"А када неко из Србије укаже на тај проблем, он је одмах издајник или човек који жели да дестабилизује Црну Гору", рекао је Кнежевић за Тањуг.

Кнежевић је навео да је то отишло дотле да се Црна Гора као држава жалила НАТО алијанси, али сматра да су сви који траже да НАТО реагује у Београду, Новом Саду, на Златибору.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић сматра национално одговорним да у Београду знају да су њихови сународници тешко дискриминисани и да се над њима врши насилна асимилиација, као и да су они најближи Србији.

Он је изразио жаљење због Вучићеве одлуке да не оде у приватну посјету Србима у Црну Гору на Бадњи дан, али сматра да је то разумљиво будући да је против те посјете поведена "страшна кампања", те да је и НАТО савез обавијештен о томе.

Мандић је за Тањуг рекао да је за Србе у Црној Гори посебно важно што ће Србија убудуће снажно помагати културне и школске установе Срба у Црној Гори и што ће, као и до сада, снажно стајати уз Српску православну цркву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана