Кнежевић: Литија и молебана ће бити, страх од нових хапшења и сукоба

ГС
Кнежевић: Литија и молебана ће бити, страх од нових хапшења и сукоба

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да је извјесно да ће у Црној Гори данас бити молебани и литије, али да се нада да се неће завршити масовним хапшењем и сукобима.

 

Кнежевић је подсјетио да је директор црногорске полиције најавио хапшење оних који не буду поштовали Националног коордионационог тијела, те изразио бојазан да се може очекивати сценарио од 12. маја када је била литија у Никшићу и ухапшен владика Јоаникије.

Он је напоменуо да је Епископски савјет дао јасно упутство да ће тамо гдје су забрањене литије бити одржани молебани, али да је директор полције саопштио да ће у сваком граду гдје се појави више од 200 грађана кренути са репресивним акцијама.

- Црна Гора се налази у парадоксалној ситуацији. Почетком маја се прогласила за "фри -корона" државу, а забрањује улазак српских држављана у Црну Гору. Забрањене су литије Српске православне цркве. Биће прави подвиг да свештеници изброје 200 људи и направе дистанцу - рекао је Кнежевић за РТС.

Он је нагласио да Мило Ђукановић двоструко користи мјере заштите на начин да се његовој странци омогући да уђе лагано у предизборну кампању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана