Кнежевић: Кривокапић више није експертска личност

Срна
Кнежевић: Кривокапић више није експертска личност

ПОДГОРИЦА- Један од лидера ДФ-а, најутицајније чланице владајуће коалиције, Милан Кнежевић поручио је да са премијером Здравком Кривокапићем треба отворити дијалог, јер ће, како каже, влада појести саму себе.

ДФ-у је, истакао је, противник једино ДПС и Мило Ђукановић.

Осврнувши се на изјаву Ђукановића, да су избори у Никшићу показали да се није догодио његов крај што су сви очекивали, Кнежевић каже да је ријеч о „ирационалном доживљају једног диктатора", којем, како је рекао, сарадници сваког јутра говори да је јак и да има моћ.

Кнежевић је гостујући на подгоричкој А1 тв. рекао да Ђукановић може да одлаже свој крај, али да се тај крај већ догодио на парламентарним изборима 30. августа прошле године.

На изборима у Никшићу, навео је, изненадио га је резултат УРЕ Дритана Абазовића, с обзиром на то да држе безбедносни апарат.

Сматра да освојена подршка не одговара полугама моћи које је, како каже, ко-ристио Абазовић.

„Ово је упозоравајући резултат за њега, али и за Кривокапића који је са Демократама освојио само два мандата мање од листе ЗБНК", рекао је Кнежевић.

Поновио је да премијер Кривокапић и значајни део парламентарне већине као и Мило Ђукановић и Душко Марковић не излазе из америчке Амбасаде.

Ирончно је приметио да се видело да је амбасадорка САД Рајне „мало уморна и поспана", а није ни чудо, додао је, јер су по цијели дан код ње.

„Имамо информацију да нас тамо оговарају, што и није баш лепо. Више су они били код америчке амбасадорке него што каматаши иду код дужника. Мене неће чудити да једног јутра америчка амбасадорка дође у ДФ и каже помагајте не могу ви-ше", навео је Кнежевић.

Рекао је и да га зову свештеници да му се жале на Кривокапића, говорећи да је „жив Митрополит ово овако не би било".

Истакао је да ДФ не жели да руши владу, али сматрају да је потребан договор са премијером да се стабилизује или ће влада, како каже, појести саму себе.

„Ја имам обавезу само према гласачима, не према Србији, Русији… Давали смо мандате и капом и шаком и није нам жао. Кривокапић мора да схвати да после избора у Никшићу више није експертска личност...", поручио је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана