Кнежевић: Криминалци у Црној Гори имају више части од неких судија

Танјуг
Foto: Tanjug

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић изјавио је данас да дух бивше председнице Врховног суда Весне Меденице и даље лебди над судовима и поручио да би криминалци у Црној Гори требало да обуку тоге, јер имају више части од неких судија.

Кнежевић је то рекао на конференцији за новинаре након што му је Основни суд јуче потврдио казну од четири мјесеца кућног притвора, а коју је својевремено изрекла кума Весне Меденице.

"Она је као Хамлетов отац. Црногорско судство је Скај застиђе, које смо годинама раскринкавали. Значајан број судија заслужује да је у Спужу, а бројни криминалци могу да ставе тоге јер имају више части од бројних судија", рекао је Кнежевић, пренио је подгорички Дан.

Адвокат Демократског фронта Мироје Јовановић казао је за пресуду да је у питању правни политички скандал и најавио жалбу. Кнежевић је у октобру 2019. осуђен на четири месеца кућног притвора због инцидента у холу Скупштине у фебруару 2017.

Посланици ДФ-а Милутин Ђукановић, Бранко Радуловић и Марина Јочић тада су кажњени условно због истог иницидента. Према оптужном приједлогу, они су 15. фебруара 2017. године вријеђали посланике Демократске партије социјалиста Миодрага Вуковића, Александру Вуковић, Миодрага Боба Радуновића и Љуиђа Шкрељу и насртали на њих.

Основни суд у Подгорици пресудио је да су функционери ДФ-а извршили кривично дјело насилничко понашање. Инцидент се догодио након што је парламент укинуо имунитет и одредио притвор лидерима ДФ-а Кнежевићу и Андрији Мандићу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана