Кнежевић: Гласање Црне Горе за пријем тзв. Косова у СЕ национална срамота

Tanjug
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА- Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић оцијенио је данас као "националну срамоту" то што је Црна Гора на сједници Комитета европских министара гласала за то да се покрене процедура за разматрање захтјева тзв. Косова за пријем у Савјет Европе.

"Данас се званична Црна Гора са владом у оставци на челу са Дританом Абазовићем, гласајући на Комитету министара да такозвано Косово уђе у Савјет Европе, придружила оној Црној Гори Мила Ђукановића и Душка Марковића који су 2008. године, противно вољи 85 одсто грађана признали ову ОВК творевину", навео је Кнежевић у саопштењу, пренио је портал "ЦдМ".

Према његовим ријечима, ова одлука "додатно усложњава друштвено политичке прилике, како у Црној Гори, тако и у региону".

"Ова одлука Абазовићеве владе спада у једну од најсрамнијих у црногорској историји и додатно усложњава друштвено политичке прилике како у Црној Гори тако и у региону. Ако расапала влада Абазовића није имала људске и политичке храбрости да буде против, могла је да буде уздржана, и на тај начин покаже да јој је стало до најбољих односа са Србијом. Али је очигледно постало правило да они који декларативно највише говоре о добросусједским односима, суштински најдубље заривају нож у леђа Србији кад год им се укаже прилика за то", наводи Кнежевић.

Како је нагласио, гласање Црне Горе за пријем Косова у СЕ је "национална срамота коју ћемо морати да спирамо са нашег образа".

Према његовој оцјени, из тог разлога "гротескно" звучи изјава предсједника Јакова Милатовића да би послије Брисела желио да посјети Београд.

"Јер управо је званична, а мањинска Црна Гора, данашњим гласањем одредила сљедећу Милатовићеву дестинацију, а то је Приштина", казао је Кнежевић.

Он очекује да се Милатовић огласи уколико се не слаже са данашњим гласањем о пријему такозваног Косова и "огради од овог терористичког акта државе чији је предсједник".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана