Кнежевић: Долазак Вучића био би значајан догађај

Срна
Кнежевић: Долазак Вучића био би значајан догађај

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Милан Кнежевић изјавио је да би долазак предсједника Србије Александра Вучића у Црну Гору на Бадњи дан био значајан догађај и да би то био први његов долазак у Црну Гору откад је био премијер и предсједник.

Кнежевић је, поводом медијских навода да би Вучић на Бадњи дан могао посјетити Црну Гору, истакао да нема дилему да ће град у који буде дошао показати добродошлицу.

“Немам дилему да ће град у који буде дошао предсједник Србије за Бадњи дан знати да пошаље снажну поруку добродошлице и покаже да нераскидиве братске везе које постоје између Црне Горе и Србије нико не може угрозити”, додао је Кнежевић, који је предсједник Демократске народне партије.

Кнежевић је истакао да је оно што се дешава у Црној Гори кулминација неодговорне, искључиве и тврдоглаве политике црногорског предсједника Мила Ђукановића, а да је Закон о слободи вјероисповијести “кап која је прелила чашу” и “пробудила” грађане православне вјере, преноси портал ИН4С.

“Ми смо позивали Ђукановића да то не чини. Он је нама поручио да је њих више од нас и да се не залијећемо. Али, пробудио се цијели регион, гдје год живе Срби и захвални смо нашој браћи у Србији, Републици Српској, Сјеверној Македонији, Словенији, Хрватској, у дијаспори, одакле добијамо подршку да истрајемо у нашој борби”, рекао је Кнежевић.

У Црној Гори усвојен је Закон о слободи вјероисповијести који предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката који су изграђени до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана