Кнежевић: Ђукановић, Кривокапић и Абазовић кривци за кризу

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је данас да су током консултација са представницима ГП УРА Дритану Абазовићу саопштили да о формирању нове владе треба да дође до договора унутар парламентарне већине.

"Најозбиљнији субјект смо зато што знамо шта желимо, а шта не. Најзаслужнији смо за изборну побједу. Поднијели смо највећу жртву да би се формирала Кривокапићева влада. Од старта кризе смо нудили рјешења и позивали на договор унутар парламентарне већине. Нудили смо реконструкцију, нову владу, враћање мандата, смјену Абазовића, скраћење мандата, али нико није био спреман за то", рекао је Кнежевић и додао:

"Саопштили смо Абазовићу да треба да дође до договора унутар парламентарне већине. Прекрајање изборне воље значило би наше право да кренемо у организацију масовних протеста", казао је Кнежевић новинарима у Подгорици.

Позвао је ГП УРА и Демократе да сједну за сто и договоре се, подсјетивши да је Абазовић раније данас, након састанка, рекао да неке функционере Демократа види у влади.

"Ми нећемо прихватити било какве мањинске подршке у којима би био ДПС. Не можемо бити дио тога, јер сматрамо да је Ђукановић уз Кривокапића и Абазовића најодговорнији за политичку кризу", истакао је Кнежевић.

Поручио је да лидери ДФ-а неће бити у новој влади, али је неопходно да се у њој нађу људи из тог политичког савеза.

Најавио је да ће Мандић и он представљати клуб ДФ-а на консултацијама са Ђукановићем.

"Рећи ћемо му да ће бити кључни кривац ако дође до прекрајања изборне воље. Такође, кривци ће бити сви они из парламентарне већине који крену у тај аранжман. ДФ ће на то имати јасан и недвосмислен ванинституционални одговор. Не желимо да без избора дођемо на власт. Ако не буде договора, најпоштеније рјешење је техничка влада која би припремила нове изборе", сматра Кнежевић.

Ђукановић ће, како је рекао, сносити одговорност уколило буде "саучесник или организатор вануставног прекрајања изборне воље", пренијеле су подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана