Кнежевић: Абазовићу, и шта ћемо сад?

Танјуг
Кнежевић: Абазовићу, и шта ћемо сад?

ПОДГОРИЦА - Сједница на којој ће посланици постављати питања премијеру Црне Горе Дритану Абазовићу заказана је за 20. јул, а један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић поставиће на Премијерском сату питање Абазовићу: "И, шта ћемо сад?"

Како је саопштио, на сједници ће образложити своје питање.

"На основу члана 187 Пословника Скупштине Црне Горе, предсједнику Владе Црне Горе, Дритану Абазовићу, постављам следеће питање: И, шта ћемо сад", наводи се у допису Кнежевића председници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић.

Предсједништво Демократске партије социјалиста (ДПС) саопштило је у недељу да је влада Црне Горе изгубила подршку те странке због, како се тврди, напуштања европске агенде.

У саопштењу после сједнице Председништва ДПС, на којој је расправљано о даљим потезима након што је влада у петак усвојила Приједлог Темељног уговора са СПЦ, изражено је жаљење због промјене политичког курса владе којом је, како се оцјењује, "супротно политичком споразуму о њеном формирању, влада напустила приоритетни задатак испуњавања обавеза из агенде европских интеграција и исхитрено, неодговорно и без консултација са стручном јавношћу ушла у закључивање Уговора са СПЦ".

ДПС, између осталог, сматра да је влада тиме нанјела непроцјењиву штету државним интересима Црне Горе и да је таквом промјеном приоритета пропуштена прилика да се обезбеди снажење консензуса проевропске политике, а уместо тога, "беспотребно и аутодеструктивно, потенциране старе подјеле у Црној Гори".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана