Кнежевић Абазовићу: Али шта ћемо кад је Црна Гора болесна

Tanjug
Foto: vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Један од лидера ДФ и предсједник ДНП-а Милан Кнежевић поручио је данас премијеру Дритану Абазовићу да зна да Црна Гора мора бити здрава и упитао:"Али шта ћемо када је болесна".

Кнежевић је тако реаговао на Абазовићев одговор на његово питање намијењено "премијерском сату" које је гласило:"И, шта ћемо сад", а које је формулисао раније, непосредно након што су ДПС и СДП најавили да ће ускратити подршку влади због неслагања са усвојеним текстом Темељног уговора.

Абазовић му је на свом Телеграм налогу раније данас одговорио у маниру Констрактине пјесме:"Црна Гора мора бити здрава".

"Тачно је да Црна Гора мора бити здрава, али шта ћемо кад је болесна", упитао је Кнежевић.

Он је премијеру рекао и да ако не жели да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом, треба да поднесе оставку на функцију предсједника владе.

"Ако се плашите од Драгиње Вуксановић Станковић (СДП) и њеног наратива, ја ћу да вас браним и узећу вас за руку. Ми не можемо да дозволимо да се било ко плаши ње", поручио је Кнежевић на свој препознатљив начин.

Он је такође казао да је бивши премијер Здравко Кривокапић у манастиру Острог Абазовића прогласио за четврог сина.

"Тебе је прогласио за свог четвртог сина, а нас из ДФ послао у сиротиште", рекао је Кнежевић и додао иронично:

"Код Абазовића изгледа да све може, а не мора ништа", примијетио је Кнежевић.

Примијетио је и да се Црна Гора суочила са, како је рекао, великим ништавилом, али и да нема дилему да ће се битка за Судњи дан одржати.


 
"Кад Мило (Ðукановић) није премијер, онда је предсједник, а то само у Црној Гори може. И Катнић је говорио да је присуствовао суђењу Исусу Христу, а никако није могао да види коверте Мига Стијеповића. Таман помислисмо да је освјежило кад нас западоше толике врућине", рекао је Кнежевић.

Абазовић је одговарајући на питања Кнежевића поручио да му не пада на памет да било кога уцјењује, нити да било кога брани поготово, како је рекао, ако је тај неко прекршио закон.

Абазовић је то рекао у парламенту на "премијерском сату" одговарајући на питање Кнежевића "да ли је тачно да је предсједнику Милу Ðукановићу пријетио хапшењем" уколико ДПС откаже подршку влади, а након што је имао састанак са амбасадорима Квинте.

"Да ли је то тачно и да ли сте помињали неке Скај апликације у случају предсједника Ðукановића", упитао је Кнежевић и као могућа рјешења за владу навео излазак СДП из владе и реконструкцију, затим формирање техничке владе и најзад расписивање ванредних парламентарних избора.

Одговарајући Кнежевићу, Абазовић је подсјетио да је поздравио пријетњу ДПС да ће ускратити повјерење влади и додао да не треба правити "смак свијета".

"Они нека заузму свој став и воде политику, то је њихово право", рекао је Абазовић.

Када је о Темељном уговору ријеч, Абазовић је казао да то питање сматра редовним и да нема никакав страх, те да га зато и нападају.

"Трудим се да будем фер и ефикасан. И влада је донијела одлуку. Свака одлука коју је влада донијела подложна је измјенама. Навијам за транспаранентос...Кад је ријеч о доношењу одлука овдије са двије трећине мислим да је то интерес свих", рекао је Абазовић.

Истакао је и да му не пада на памет да било кога уцјењује, па ни предсједника ДПС и државе Ðукановића, али ни да брани неког ако је тај неко повриједио закон.

"Немојте да мислите да смо, зарад тога да треба да опстане влада, спремни да правимо компромисе на штету државе", навео је Абазовић у парламенту и истакао да из владе никога неће терати, али и да је реконструкција извршне власти могућа.

Премијер је истакао и да расписивање ванредних парламентарних избора такође није проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана