Китаровић: Шешељу је мјесто у Хагу

Танјуг
Китаровић: Шешељу је мјесто у Хагу

Загреб - Новоизабрана хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић сматра да је лидеру СРС Војиславу Шешељу мјесто у затвору Хашког трибунала.

Она је изразила жаљење због одлуке Хашког суда да одбије захтјев тужилаштва да са привремене слободе врати Шешеља у притвор.

Грабар Китаровићева је истакла да ће након полагања предсједничке заклетве, ако затреба, отићи у Њујорк и разговарати с генералним секретаром УН Бан Ки-муном, пренијела је ХИНА.

"Жао ми је да је Хашки суд донио ту одлуку. Сматрам да је Шешељу мјесто у Хагу. Жао ми је да Хашки суд у 12 година није донио никакву пресуду и мислим да је то срамота за тај суд", рекла је Грабар Китаровићева новинарима, упитана како коментарише одлуку Судског вијећа Хашког трибунала.

"На овоме не треба стати, јер је Шешељ особа која подрива међудржавне односе, а изазива мржњу, великосрпске тенденције и то је недопустиво", рекла је Грабар Китаровићева.

Судско вијеће је данас одбило захтјев тужилаштва да с привремене слободе врати у притвор Шешеља, оптуженог за ратне злочине над Хрватима и Бошњацима у Хрватској и у БиХ, те над војвођанским Хрватима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана