Киша и вјетар причинили велику штету у Хрватској

Срна
У санирању посљедица било је ангажовано око 400 ватрогасца
Foto: 24сата.хр | У санирању посљедица било је ангажовано око 400 ватрогасца

ЗАГРЕБ - Обилна киша и олујни вјетар који су јуче поподне погодили већи дио континенталне Хрватске, нарочито подручје Чазме, причинили су велику штету, а у санирању посљедица ангажовано је око 400 ватрогасца са 118 возила, саопштено је данас из Хрватске ватрогасне заједнице.

Невријеме је највећу штету проузроковало на подручју Бјеловарско-билогорске жупаније, а највише интервенција ватрогасци су имали на подручју Грубишног Поља, Берека и Чазме.

“До сада смо имали 75 интервенција које су већим дијелом техничке, санације кровишта и испумпавање воде. На терену је око 80 ватрогасаца са 15 ватрогасних возила, а упућене су нам додатне снаге као испомоћ”, рекао је командир Бјеловарско-билогорске жупаније Јосип Хегер.

Он је рекао да киша и даље ствара велике проблеме, а да ватрогасци до даљег остају на терену како би санирали посљедице невремена.

Из Цивилне заштите саопштено је да је невријеме захватило и друга подручја у централним и источним дијеловима земље. У Вировитичко-подравској жупанији у насељима Козице и Радосавци, те граду Слатини - јак вјетар носио је црепове, чупао стабла и ломио гране, а страдали су и привредни објекти, те аутомобили.

 

На терену су ватрогасци, који покушавају убрзано санирати штету на крововима оштећених кућа.

Директор болнице у Клаићевој Горан Роић за ХТВ је рекао да је дјевојчица која је повријеђена у Чазми ноћ провела мирно и стабилно, уредних виталних параметара.

“У току је оперативни захват збрињавања повреде компликованог прелома наткољеничне кости”, навео је Роић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана