Кинез спасен након 12 сати потраге на Дурмитору

Срна
Foto: ГСС Црна Гора

ПОДГОРИЦА - Након 12 сати потраге припадници Горске службе спасавања (ГСС) Црне Горе пронашли су и спасили кинеског држављанина, који се сам упутио на планинарску туру кроз Дурмитор.

Горска служба спасавања Црне Горе јуче око 17.00 сати путем центра 112 Директората за заштиту и спасавање МУП-а примила позив за помоћ од држављанина Кине.

Кинез чији су иницијали С.Њ. (23) се јуче сам упутио на планинарску туру кроз Дурмитор и у једном тренутку је проклизао и упао у рупу.

“Прва информација по ГПС координатама је да се он налази на локалитету испод Боботовог кука. Екипа ГСС по доласку на локацију која нам је достављена није пронашла држављанина Кине” саопштила је ГСС на свом “Фејсбук” налогу.

Како кажу од тог тренутка креће борба са временом, лошим временским услови и достављеним нови ГПС координатама које ће се по други пут показати као погрешне.

“Трећи податак који смо добили нешто након поноћи испоставио се као прави. Нешто послије 2.00 сата након поноћи кренуло је извлачење кинеског држављанина који на срећу није повријеђен”, наводе у ГСС-у.

Акција је, како кажу, окончана око 5.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана