Кина: Ученик ангажовао плаћене убице да уклоне оца и сестру

Танјуг
Кина: Ученик ангажовао плаћене убице да уклоне оца и сестру

Џоукоу - Малољетни ученик једне школе у Кини ухапшен је због ангажовања плаћених убица да уклоне његовог оца и сестру који су га тјерали да више учи, јавили су државни медији указујући на проблем све већег образовног стреса код дјеце.

Тинејџер је ухапшен у централној провинцији Хенан након смрти оца Гао Тианфенга, који је био званичник суда, и своје 20-годишње сестре, навела је агенција Синхуа цитирајући извјештај локалне полиције.

"На основу полицијског испитивања дјечака, дошло се до сазнања да је он унајмио два човјека, које је упознао преко интернета, да убију његовог оца и старију сестру, јер су га превише притискали да више учи", навела је агенција. 

Камере за надгледње су такође забиљежиле два човјека који су се попели преко зида и ушли у кућу у месту Џоукоу, у вријеме убиства у недјељу, наведено је у извјештају.

Како је објављено, двојица од троје осумњичеих, укључујући Гаовог сина, су ухапшени и под истрагом су у затвору. 

Кина је позната по веома амбициозном приступу образовању и родитељским методама које су довеле до критика да имају велика очекивања и да излажу дјецу огромном притиску да у великој конкуренцији морају да положе веома тешке тестове за факултете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана