Кфор спроводи рутинску вjежбу близу Високих Дечана и Крушева: Кретаће се и ноћу

Танјуг
Кфор спроводи рутинску вjежбу близу Високих Дечана и Крушева: Кретаће се и ноћу

ПРИШТИНА - Кфор ће од данас до четвртка, 7. септембра, извести рутинску војну вjежбу на западу Косова и Метохије, у близини манастира Високи Дечани и Крушева.

Обуку ће спроводити Регионална команда-Мултинационални контингенти Запад и биће фокусирана на процедуре оперативне приправности и припрему јединица, саопштио је Кфор. Како се наводи, војници и возила Кфора биће лоцирани у близини Крушева и дечанског министара за вријеме вјежбе.

- Активности обуке ће укључивати и дневна и ноћна кретања по земљи. Такође ће бити конвоји војних возила, који се састоје од тешке инжењерске опреме, које ће се кретати и примарним и секундарним путевима унутар подручја - наводи се у саопштењу.

Кфор спроводи рутинске вјежбе у циљу пробе и обуке „како би обезбиједио благовремен и сигуран одговор кад год је то потребно”, наводећи да настоји да обезбиједи минималан утицај на цивилно становништво у сваком тренутку и тражи сарадњу локалне заједнице током вршења активности.

- Кфор наставља да спроводи свој мандат, заснован на Резолуцији Савјета безбједности УН 1244 из 1999. године, да обезбиједи безбједно окружење и слободу кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову - саопштио је Кфор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана