Кекина група: Члан српске банде шверцера кокаина ухапшен у Хрватској

Јутарњи лист
Кекина група: Члан српске банде шверцера кокаина ухапшен у Хрватској

Загреб - Београђанин Марио Милосављевић (38), којег је србијанска полиција доводила у везу с криминалним миљеом и који је био притворен у акцији “Сабља” покренутој након убиства србијанскога премијера Зорана Ђинђића 2003. године, ухапшен је у суботу приликом уласка у Хрватску због сумње да посједује кривотворен хрватски пасош, пише данас “Јутарњи лист”.

За Милосављевићем је Хрватска била расписала црвену потјерницу због кривотворења, а након што је прошле године у акцији “Бордер” разбијена група кривотворитеља који су балканским криминалцима набављали хрватске документе омогућавајући им несметано пралажење граница.

У самој акцији, наиме, осим што су ухапшени продавачи пасоша, којима би за неколико дана требало почети суђење на загребачком Жупанијском суду, направљена је и ревизија свих докумената који су издати у хрватским дипломатским представништвима у Тузли, Орашју, Сарајеву и Новом Саду те су идентификоване особе које су добијале такве документе.

Иако је у потпуној тајности као један од власника кривотвореног пасоша индетификован и Милосављевић којем је 29. децембра 2008. у Орашју издат пасош на име Мирослава Кнежевића.

Пасош је издат на основу праве личне карте Кнежевића у којој је, међутим, била стављена Милосављевићева фотографија.

За сваким од тих личних докумената Хрватска је расписала потјерницу, а када се Милосављевић појавио на граничном прелазу, приликом компјутерске обраде докумената, полицајци су обавјештени да је у питању тражена особа.

С Милосављевићем је у возилу била и његова супруга, а према неслужбеним информацијама из Србије су се упутили на љетовање на један од хрватских острва.

Умјесто тамо, Милосављевић је у недјељу завршио у Реметинцу.

- Могу вам само рећи да је притворен због опасности од бијега и понављања дјела - рекао је кратко Милосављевићев адвокат Тихомир Мишић.

Милосављевића, пак, србијанска полиција сматра чланом групе Дејана Стојановића Кеке, једног од крупнијих дилера кокаина с подручја Србије који се тренутно скрива у Бразилу.

Према писању србијанских медија, у посљедње двије године неколико најближих Стојановићевевих сарадника ликвидирано је у Србији.

Посљедње убојство Кекина сарадника догодило се прије непуна три мјесеца када је убијен Немања Лонцовић (43), власник ресторана “Хацијенда Родизио”.

Лонцовића су непознати атентатори смакнули на паркиралишту с три хица у главу.

Милосављевић, али и његова супруга су се у црним хроникама нашли 2005. када је је полиција покушала претражити Милосављевићев стан због сумње да је повезан с трговином оружјем и дрогом.

Његова супруга тада је на полицајце пустила пит була, а полиција је пуцајући у пса случајно у ногу ранила и Милосављевићевог комшију која је послије због тога тужила полицију.

Милосављевић, иначе, у вријеме полицијског препада није уопште био код куће.

Супруга му је тада била ухапшена, а пит була полиција је убила.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана