Кажњено четири ученика због инцидента са професором у школи у Загребу

Tanjug
Кажњено четири ученика због инцидента са професором у школи у Загребу

ЗАГРЕБ - Четири ученика средње Машинске техничке школе "Фран Бошњаковић" у Загребу ипак је кажњено - двојица само опоменама, а двојица опоменама пред искључење, потврдила је данас директор школе Босиљка Галенић.

Раније данас је потврђено да професор који се сукобио са ученицима, а снимак о томе објављен на друштвеним мрежама, неће добити отказ, јер се са тим није сагласио Школски одбор. 
    
"Четворици ученика је у складу са Правилником о критеријумима за изрицање педагошких мера, изречене су педагошке мере - две опомене те две опомене пред искључење. Детаљније информације о овом конкретном случају нисмо у могућности да износимо", рекла је директорка  Галенић за хрватски портал Индекс.
    
Она је потврдила да је уговор о раду који школа има са професором и даље на снази и да он неће добити отказ.
    
Професор се, иначе, након инцидента и притварања које је услиједио, али и истражног затвора у којем је провео неколико дана, налази тренутно на боловању. 
    
Инцидент између професора и ученика избио је 19. децембра, а професор је касније испричао да су га ученици вријеђали те да му је један пуштаио музику на уво, да је други бацао куглице које је украо са новогодишње јелке, а онда је, како је навео, дигао три прста и назвао га "четничким војводом".
    
Други ученици су то посматрали снимајући, а снимак је су објавили на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана