Кажњени због попуста пензионерима

Srna
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- "Електропривреда Црне Горе" /ЕПЦГ/ кажњена је са 5.000 евра, а предсједник Одбора директора те компаније Милутин Ђукановић са 500 евра јер су одобрили попуст пензионерима и незапосленима.

Из ове комапније су изразили незадовољство пресудом Суда за прекршаје јер су проглашени кривима с обзиром на то да нису одобрили попуст на рачуне за струју пензионерима са пензијом нижом од 222 евра и незапосленима са евиденције Завода за запошљавање.

"Став пословодства је да такво рјешење Суда за прекршаје, као незаконито, не може опстати у нашем правном систему", наводи се у "Електропривреде".

Вјерују да ће, без намјере да прејудицирају исход, такву оцјену дати и Виши суд у поступку по жалби те компаније која ће, како су навели, наставити да води рачуна о добробити грађана Црне Горе.

"Надамо се да ће и институције система бити на висини задатка и да ће им брига о општем интересу убудуће бити на првом мјесту, како не бисмо долазили до ситуација попут ове, у којима се очигледно настоји казнити друштвено одговоран однос", навели су из "Електропривреде"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана