Кажњен Станковић и уредници ХРТ-а

Агенције
Кажњен Станковић и уредници ХРТ-а

Захреб - ХРТ је казнио водитеља емисије “Недјељом у два” Александра Станковића смањењем плате због гостовање Дарка Михајловића, књиговође са основном школом, преносе агенције.

Михајловић је представљен као економски стручњак с више факултета и доктората у емисији “Недјељом у два”, а он је у ствари књиговођа који има само основну школу и убрзани курс књиговодства.

Осим Станковића, кажњени су и уредница Информативног програма ХТВ-а Сања Миклеушевић Павић, као и уредница у програму унутрашње политике Ивана Јабука.

Њима је умањена плата између десет и 30 одсто због пропуста који су направили кад су у госте у једну од најгледанијих емисија на ХРТ позвали контроверзног Дарка Михајловића, након чега је слиједило међусобно оптуживање Сање Миклеушевић Павић и Иване Јабуке преко друштвених мрежа.

Истовремено, због тешког кршења етичког кодекса, умањењем плате за десет одсто кажњене су и уредница-координаторка Бранка Каменски и новинарка Хловерка Новак Срзић.

Њих двије су кажњене јер су недавно, након што им је у емисији “Пола уре културе” одбијено емитовање прилога о Хрватском аудио-визуелном центру, уз образложење да је непрофесионалан и да му недостају искази друге стране, јавно и без дозволе иступиле у медијима и тако наштетиле угледу ХРТ-а, наводи се у саопштењу.

Очекују се и санкције за Петра Влахова и Вељка Јанчића, водитеља и уредника емисије “Контакт”, зато што су одглумили да је емисија ишла уживо из студија, иако је снимљена дан раније и онда емитована.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана