Казна затвора ће моћи да се служи у стану или кући

Агенције
Казна затвора ће моћи да се служи у стану или кући

Подгорица - Црногорска Влада данас је утврдила Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика којим је, предвиђено да се казне затвора могу служити и у стану или кући оптуженог, као и посебна околност за одмјеравање казне за кривично дјело учињено из мржње.

Помоћник црногорског министра правде Бранка Лакочевић навела је да су измјенама општег дијела Кривичног законика дате дефиниције жртве, имовинске користи и мита.

"Проширене су још двије мјере безбједности, и то забрана приближавања и удаљење из стана", рекла је Лакочевићева новинарима након сједнице Владе.

Она је навела да је у посебном дијелу Кривичног законика предложено даље унапређење бројних постојећих рјешења, као и увођење других кривичних дјела.

"То су мамљење дјетета у циљу вршења дјела против полне слободе, противзаконито запошљавање, договарање исхода такмичења, манипулација на тржишту хартија од вриједности и других финансијских инструментата, трговина дјеловима тијела, оштећења озонског омотача и ометање правде", рекла је Лакочевићева.

Она је истакла да је допуњено кривично дјело из члана 266. које се односи на недозвољено бављење берзанском, банкарском и дјелатношћу осигурања.

Лакочевићева је објаснила да су најважнији разлози за измјене и допуне Кривичног законика усаглашавање са правним тековинама ЕУ, конвенцијама Савјета Европе и УН, правним стандардима Европског суда за људска права и другим међународним документима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана