Каварић: Епидемиолошка ситуација у ЦГ катастрофална

Taнјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА - Епидемиолошка ситуација у Црној Гори је катастрофална, упозорио је предсjедник Комисије за заштиту и унапређење здравља грађана Подгорице др Небојша Каварић и несхватљиво, каже, да информације које из дана у дан говоре о десетинама преминулих и цифрама новоинфицираних које се драматично пењу према 1.000 остављају, скоро па равнодушном јавност, и лаичку и друштвену.

Каварић стога сматра да неко под хитно мора да промени комуникациону стратегију према укупном становништву, да га мотивише и „забрине“ како бисмо, како истиче, колико-толико, ублажили тешку ситуацију са короном и озбиљно повећали број вакцинисаних.

„Као да сањамо ружан сан који се неком другом догађа, а не нама. Бојим се да ће цijена свега наведеног бити огромна..“, рекао је Каварић у изјави за подгоричку Побједу.

Он је подсjетио да је од почетка августа од посqедица корона вируса умрла 71 особа, али и да и бројеви новозаражених не охрабрују.

„Губици су огромни. Мање је битно где смо и какви смо у поређењу са овом или оном земљом, у региону или у свету. Битно је да је обухват вакцинацијом која нам је на располагању, неприхватљив и трагично испод сваког нивоа, на свега нешто око 33 одсто комплетно вакцинисаних”, навео је Каварић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана