Карл Билт у улози дадиље

Приредио: Борис Ђурић
Карл Билт у улози дадиље

Стокхолм - Бивши министар иностраних послова Шведске Карл Билт привукао је велику пажњу јавности учешћем у ријалити шоуу "Селебрити бебиситер", гдје је показао завидне способности чувања малишана.

Билт је једно од 12 познатих лица која се такмиче за мјесто најбољег бебиситера за 2014. годину у популарној емисији која се емитује на шведском дјечијем каналу Барн канален.

Бивши високи представник за БиХ имао је задатак да се брине о четворо младих Швеђана, који су затим рангирали његов успјех по основу три категорије - храна, забава и припремање дјеце за спавање.

Емисија је снимљена док је Билт још био министар иностраних послова. Нешто поена је изгубио када је наложио својој секретарици да дјеци покаже канцеларије Министарства иностраних послова у Стокхолму. Упркос климавом почетку, Билт је импресионирао четворку када су га посматрали како учествује у дебати у парламенту. Једно од дјеце је рекло "да он има прилично гадан посао". Они су му такође постављали разна питања, укључујући "да ли ће икада бити мира на Земљи", "зашто постоји рат" и "да ли се плаши неуспјеха".

Билт није имао пуно времена да дјеци прича приче пред спавање, а није се довољно ни играо с њима.

Дјеца су рекла да нису баш одушевљена менијем у ресторану Министарства иностраних послова мада их је бивши министар покушавао одушевити нудећи им слаткише и кексиће.

Иако су мале шансе да ће га дјеца у будућности ангажовати као бебиситера, ипак су га похвалили и назвали га "пристојном особом која вјероватно нервира своју породицу својим прекомјерним радом".

Од других познатих који учествују у ријалити шоуу ту су пјевач Шон Банан и пјевачица Ејми Дајмонд, као и шведска глумица Клаудија Гали која мисли да је Билт добар такмичар.

- Мислим да он може бити веома забаван тип. Имам осјећај да не третира дјецу као дјецу, него као одрасле - рекла је Гали.

Његова каријера бебиситера била је кратка и од тада је Билт преузео нову улогу у помагању једној невладиној организацији која ради на спречавању насилних сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана