Кардељев унук ипак неће у владу

Танјуг
Кардељев унук ипак неће у владу

Љубљана - Бивши предсједник словеначке државне ревизије Игор Шолтес, унук некадашњег комунистичког челника Едварда Кардеља, озваничио је да одустаје од уласка у владу.

Шолтес је требало да заузме положај министра здравља.

Педесетогодишњег правника, који се помиње као "свјеже лице" у словеначкој политици, на одустајање су, како каже, подстакли "приватни разлози".

Истакао је да несугласице поводом његовог именовања у словеначкој владајућој коалицији говоре како нема праве воље за реформом у здравству за коју се највише залагао, тражећи да се та област одмах стабилизује са око 70 милиона евра.

Жаљење што је одустао од кандидатуре изразила је и словеначка премијерка Аленка Братушек, док се Шолтесовом именовању успротивио предсједник коалиционих Социјалних демократа (СД) и друге најјаче странке у влади Игор Лукшич, преноси Хина.

Како је рекао, Шолтес је инсистирањем да ће наставити с оснивањем нове странке љевице, која би била "идеолошки неоптерећена", показао да га рад у влади заправо не занима и да не би било у реду да у влади сједи представник, па чак и оснивач неке нове странке која конкурише љевици, а да није добила потврду на редовним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана