Карамарко: Милановић се није држао договора

Срна
Карамарко: Милановић се није држао договора

Загреб - Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко изразио је данас увјерење да ће врло скоро у Хрватској бити расписани нови избори и оптужио предсједника СДП-а Зорана Милановића да се није држао договора који су постигли прије трипартитног састанка са представницима коалиције "Мост".

Карамарко је рекао да га је јуче непосредно прије доласка на састанак с "Мостом" телефоном позвао Милановић и рекао му да неће потписати документ о трипартитној влади и нестраначком премијеру, или премијеру из "Моста", јављају хрватски медији.

"Догодило се супротно. Након што сам ја на састанку први рекао да нећу потписати документ, Милановић је одлучио да га потпише", рекао је Карамарко.

Након синоћњег састанка, који је прије краја напустио Кармарко, саопштено је да ће коалиција "Мост" наставити разговоре са коалицијом окупљеном око СДП-а о формирању нове владе у Хрватској, а досадашњи премијер Зоран Милановић рекао је да више неће бити на тој функцији.

Данас у 11.00 часова почела је сједница Националног вијећа "Моста", а у 14.30 "Мост" и коалиција "Хрватска расте", окупљена око СДП-а настављају преговоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана