Карамарко и Петров потпредсједници хрватске Владе

Агенције
Карамарко и Петров потпредсједници хрватске Владе

Загреб - Лидери ХДЗ-а Томислав Карамарко и независне листе "Мост" Божо Петров биће потпредсједници Владе Хрватске, договорено је вечерас на састанку представника коалиције, коју предводи ХДЗ, и "Моста".

 Представници ХДЗ-а предложили су на састанку челницима "Моста" да будућа хрватска влада има мање министарстава и да буде формирана нека врста националног холдинга, односно челна организација која би контролисала рад државних органа.


Договорено је да састанци буду настављени наредне двије седмице током које ће се Карамарко и Петров састајати сваки дан.

Петров је рекао да му се допадају идеје ХДЗ-а, али да не вјерује да би приједлог о мање министарстава могао да буде реализован у наредне двије седмице, већ да би на томе требало радити касније, док ће о оснивању холдинга одлуку донијети Национално вијеће Моста.

Карамарко је рекао да Домољубна коалиција предлаже да нова хрватска Влада има 18 министарстава, истичући да је ријеч о реформском захвату.

Петров је потврдио раније да Мост у преговорима са Домољубном коалицијом тражи челне позиције у министарствима унутарашњих послова, правосуђа, управе, привреде, пољопривреде и заштите околине.

Петров је рекао да је током разговора видио да постоје одређене позитивне ствари за које се Мост залагао током изборне кампање, а ријеч је о деполитизацији кадра, професионалном менаџменту и јасним критеријумима у јавној управи.

Карамарко и Петров су истакли да ће као потпредсједници Владе бити политичка снага новом мандатару Тихомиру Орешковићу, преносе хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана