Канцеларија за КиМ: У кампањи застрашивања Срба ухапшено још једно расељено лице

Срна
Foto: АП

БЕОГРАД- Србин Светомир Бачевић ухапшен је данас у општини Пећ, на Косову и Метохији, под изговором да је одговоран за наводни ратни злочин, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су оцијенили да је ово хапшење кампања застрашивања Срба, те нагласили да је Бачевић расељено лице које живи у Горњем Милановцу, а родом је из села Бело Поље у општини Пећ.

Бачевић је данас дошао на Косово и Метохију како би извадио личне документе, али је приведен у полицијску станицу у Пећи и након обављеног информативног разговора пребачен у Приштину.

Канцеларија за Косово и Метохију је, одмах по сазнању о овом догађају, обезбиједила браниоца Бачевићу и пратиће његов случај и поступање према њему.

"Најоштрије осуђујемо још једну кампању застрашивања српског народа на Косову и Метохији, у којој се постојање некаквих тајних спискова осумњичених за наводне ратне злочине користи као механизам за притисак на српски живаљ", поручили су из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу је истакнуто да је ријеч о новом удару на Србе у јужној покрајини, те да су се посљедњих година на мети приштинских институција посебно нашли повратници и повратничке породице.

"Истичемо да ово није први пут да се повратници на Косово и Метохију суочавају са оваквом врстом угрожавања безбедности и интегритета, а да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени у оваквим акцијама били невини", поручили су из Канцеларије.

Из Канцеларије сматрају да је једини циљ оваквог поступања приштинских институција да се Срби на Косову и Метохији држе у сталном стању страха и неизвјесности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана