Камион улицама Вашингтона показивао слике страдања Срба на КиМ

Срна
Foto: Агенције

Улицама Вашингтона, недалеко од Бијеле куће и Капитола, данас је прошао камион на којем су, уз поруке поводом обиљежавања Дана примирја у Првом свјетском рату, приказане слике страдања Срба на Косову и Метохији, али и порука премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију да је "марксистички диктатор".

Ријеч је о перформансу поводом обиљежавања Дана примирја у Првом свјетском рату уз истицање симбола побједе - Наталијине рамонде, слика Николе Тесле и Михаила Пупуна, док се са разгласа чуо "Марш на Дрину", као подсјећање на јако српско-америчко савезниство у два свјетска рата.

На камиону су се могле да виде потресне слике разрушених српских манастира и културне баштине на Косову, више од 100 оскрнављених православних гробова, преноси "Косово онлајн".

Поруке су указале да Срби у јужној српској покрајиниживе у константном страху, јер их стално хапсе, туку, заплашени су лажним оптужбама Приштине.

Према информацијама са друштвених мрежа, организатор овог перформанса је српска дијаспора у САД.

Недавно је у Вашингтону, у организацији Амбасаде Србије у САД, одржана тродневна конференција о Косову и Метохији, уз учешће великог броја представника српске дијаспоре из цијеле Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана