Камион ударио у кућу, приколица пробила зид; "Да је бака била унутра, срце би јој отказало"

ГС
Камион ударио у кућу, приколица пробила зид
Foto: Индекс.хр | Камион ударио у кућу, приколица пробила зид

ВАЛПОВО - У сриједу нешто иза поноћи у Чрнковцима крај Валпова камион је слетио с цесте и пробио обителјску кућу у којој у тренутку удара било осам људи, укључујући и троје мале дјеце.

Возач није повријеђен, али је материјална штета огромна, рекли су власници објекта, у склопу којег се налази и фризерски салон.

"Срце нас боли, сви смо још у шоку. Кад сам отворила врата салона, прашина, цигле, нешто страшно. Бићу вјеројатно барем мјесец дана без посла, но хвала Богу сви смо живи. Баки би срце отказало да је била унутра" рекла је Марија, власница разбијеног фризерског салона.

Камион је превозио воће и поврће, а у санацији помаже припадајућа нашичка твртка. 

Полиција наводи како 21-годишњи возач није био пијан, а данас му је, како је сам потврдио, и рођендан.

"Зграбио сам дјецу и побјегао, страшно"

Другом власнику куће камион је здробио нови ауто, који наводи како је у тренутку удара у ноћи истрчао с дјецом вани јер је мислио да је потрес.

"Прије смо ту спавали. Хвала Богу, сви смо живи и здрави, а штета ће се надокнадити некако. У кући нас је било осмеро, зграбио сам дјецу и отишли смо доље, мислили смо да је потрес. Кад смо видјели, било је то нешто страшно. Ауто је био нови, али понављам, нека смо сви живи и здрави - говори нам власник једног од два аутомобила у које је камион такође ударио.

 

Проблематични завој

Суговорници портала 24сата.хр су рекли и како кроз Чрнковце пролази јако пуно камиона, а адекватног освјетљења нема. 

Ноћас је била и магла, због чега је вјеројатно возач слетио с цесте, вјерују.

којем је камион пробио зид куће у сриједу иза поноћи у Чрнковцима.

Како је раније потврдила Полицијска управа осјечко-барањска, у насељу Чрнковци око 0.05 дошло је до слијетања теретног возила с полуприколицом.

"Возач шлепера уласком у завој није прилагодио брзину кретања, те је захватио банкину, ударивши у металну заштиту ограду и прометни знак, при чему се шлепер преврнуо на бок. Притом је ударио у два паркирана аутомобила, а полуприколица ударила у угао куће, због чега је дошло до оштећења инвентара у фризерском салону" рекли су нам из ПУ осјечко-барањске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана