Калабријска мафија стационирана и у Црној Гори?

vijesti.me
Калабријска мафија стационирана и у Црној Гори?

Рим - У међународној акцији ухапшене су 34 особе и конфисковано 4 тоне чистог кокаина, а међу сарадницима калабријске мафије биле су и особе базиране у Црној Гори.

Италијански медији пишу да је операција Санта Фе резултат сарадње између америчке ДЕА, италијанске финансијске полиције и шпанске цивилне гарде.

У италијанским регијама Лацио и Калабрија, у тој истрази одузета је и имовина вриједна пет милиона евра.

Према наводима италијанских медија, у истрази су праћена кретања шверцера дроге у Бразилу, Аргентини, Доминиканској Републици, Колумбији, Шпанији и Црној Гори.

"Ради се о државама у којима су базирани главни представници калабријске мафије и њихови сарадници, преноси "Република".

Организатори шверца су са једне стране представници FARC-а, с друге кланови калабријске мафије Алваро, Pesce, Coluccio-Aquino.

Калабријски шверцери ујединили су снаге да би постигли ниже цијене, али и да би подјелили ризик који појединачне породице не би могле саме да сносе. Кључна особа у истрази је Ђузепе Алваро, који је ухапшен у Тоскани.

У овој истрази откривена је, између осталог, и једрилица " Pandora Lys", која је у ноћи између 25. и 26. августа пуна кокаина заустављена док се кретала ка Калабрији.

Тада је откривено 856 килограма кокаина намијењеног европском тржишту, а ухапшене су три особе. Прошле године је у истој истрази одузето још 725 килограма кокаина намијењеног калабријској мафији, која је такође преношена барком.

Осим тога, откривене су и бројне мање пошиљке у теретним контејнерима који су стизали у луку Ђоја Тауро у Калабрији, достижући укупну количину од четири тоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана