Како се одмашћивач нашао у флашици сока од јабуке

Танјуг
Како се одмашћивач нашао у флашици сока од јабуке

ЗАГРЕБ - Деветогодишњи дјечак из Крапине завршио је у болници у Клаићевој, након што је с оцем у једном крапинском ресторану попио мало сока од јабуке, па полиција и тужилаштво сада истражују како се у бочици сока нашао одмашчивач са висином PH вриједности 13, од које је дјечак задобио оштећење слузнице, једњака и усне дупље.

Све се догодило почетком прошлог мјесеца кад је, према ријечима мајке дјечака, супруг са сином ишао на технички преглед за аутомобил, а док су чекали сјели су у ресторан да попију пиће.

-Син је наручио сок од јабуке. Онај у стакленој бочици. Конобарица је нормално узела пиће из фрижидера, супруг је видио, отворила, донијла на сто, он је то попио и након првог гутљаја почео је да виче кисело, кисело. Након минут је повратио сок, а након тога је сок пробао и отац који је такође добио реакцију - испричала мајка дечака, преноси хрватски портал Данас.

Дјечак се дан и по жалио на болове у желуцу, а потом је добио и температуру. Одвели су га у болницу, а тамо их је дочекао нови шок – утврђено је да је дјечак попио опасну текућину.

-Направљена је обрада и дијете је са дијагнозом ерозивног гастритиса након неколико дана отпуштено на кућну његу са обавезом контроле да не би дошло до касних посљедица тог стања - казао је директор Дечје болнице Горан Роић.

Адвокат породице Јована Пухало верује да нико то није направио намјерно, али ако се потврди – ријеч је о кривичном дјелу из нехата.

-У бочици од сока послужен му је одмашчивач – лужина PH у висини 13 због чега је задобио оштећења слузнице, једњака и усне шупљине. Надамо се да ће надлежна тијела у овом случају полицијска станица Крапина и надлежно државно тужилаштво што пре подузети све потребне радње како би се утврдила одговорност - каже адвокат.

Крапинско-загорска полиција потврдила је да спроводи истрагу, а из прозваног ресторана саопштили су да не желе ништа да коментаришу у интересу истраге.

Инспекција је, пише портал Данас, из ресторана изузела све узорке сокова и није пронађено ништа спорно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана