Како је кажњена посада хеликоптера који је прелетио Пољуд током утакмице

Танјуг
Како је кажњена посада хеликоптера који је прелетио Пољуд током утакмице

ЗАГРЕБ - Истражна комисија Хрватског ратног ваздухопловства (ХРЗ) утврдила је да је посада хеликоптера, због прелетања Пољуда прије двије недјеље током утакмице између Хајдука и Осијека, прекршила прописе и да јој се због тога забрањује лет на три мјесеца, саопштило је данас Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је Истражна комисија Хрватског ратног ваздухопловства утврдила повреду прописа којима се уређује лет војних авиона у Републици Хрватској, преноси Индекс.

-Комисија је свим припадницима посаде хеликоптера из састава 93. крила Хрватског ратног ваздухопловства изрекла мјере забране летења на три мјесеца, као и новчане казне - наводи се у саопштењу Главног штаба Оружаних снага , односно ХРЗ-а.

Покренут је и поступак службене истраге којим ће се утврдити потенцијална дисциплинска одговорност свих чланова посаде, а у складу са другим прописима који регулишу војну службу разматрају се и друге мјере према лицима на командној дужности, наводи се у саопштењу.

Ријеч је о хеликоптеру Хрватског ратног ваздухопловства Ми-171 СХ који се налазио на задатку хитног ваздушног медицинског превоза на релацији Вис - Сплит, који је слетео на хелиодром касарне “Адмирал флоте Свето Летица-Барба”, у Лори, с обзиром на то да је хелиодром КБЦ Фируле затворен због радова.

Хеликоптер је у недјељу током утакмице у ниском прелету изненадио на полувремену све на Пољуду, а поједини су медији навели како се претпоставља да је пилот на тај начин поздравио играче Хајдука и дао им подршку, преноси Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана