Како је изгледала унутрашњост луксузне јахте која је изгорјела у Макарској (ВИДЕО)

Танјуг, Кликс
Како је изгледала унутрашњост луксузне јахте која је изгорјела у Макарској (ВИДЕО)

ЗАГРЕБ - Лучка капетанија у Макарској издала је данас налог власницима за уклањање олупине тридесетметарске јахте "Acceptus" која је прошле недјеље изгорела у пожару, а због спречавања евентуалног загађења  ограђено је мјесто потонућа.

-Јахта је цјелости изгорјела и утврђено је да је материјална штета три милиона евра, као и да је у резервоару остало пет тона горива, тако да је простор око олупине ограђен у дужини од 50 метра ради спречавања евентуалног загађења - рекао је директор Макарске обале Анте Билић за агенцију Хина.

Он је истакао да су у таквим случајевима власници по закону дужни да пронађу рјешење за уклањање пловила, што се очекује до краја недјеље.

-Јахта је пловила под малтешком заставом, али власник је хрватски држављанин - додао је Билић.

Пожар на броду власника из Херцеговине који је био привезан уз обалу у Макарској избио је у ноћи између петка и суботе док су на њему била три члана посаде.

Нико није повријеђен пошто су на време напустили пловило које је потонуло на дно.

Пожар су гасили ватрогасци с Макарске ривијере уз помоћ око 15 цистерни.

Како сазнаје „Слободна Далмација“ је цијелу зиму била привезана у луци, а 12 сати прије пожара упловила је у луку са шесторо гостију који су је и унајмили, а седмични најам кошта око 90 хиљада евра.

„Acceptus“ је луксузна моторна јахта изграђена 2011. и ремонтирана 2023.

-Јахта „Acceptus“дуга је 34 метра и изграђена је у италијанском бродоградилишту Custom Line.. Ову јахту карактеризише интеријер италијанскога дизајнера Zuccona и доступна је за најам за до 12 гостију у пет кабина - наводи се на страници Yachts Croati.

Моторна јахта с пет кабина имала је импресивну брзину од 27 чворова.

-„Acceptus“ има импресиван и модерно уређен интеријер. Све кабине имају своје купатила. Садржи пет апартмана, од којих су два мастер апартмана. Јахта прима до шест чланова посаде како би се осигурало незаборавно искуство крстарења. Елегантна моторна јахта „Acceptus“ одликује се удобношћу и луксузом без премца. Осим тога, огромни отворени простори пружају осјећај сталног дијалога између интеријера и екстеријера - описали су изглед овог луксузног пловила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана