Качамак 30 евра: Цјеновник из ресторана изазвао хаос (ФОТО)

ГС
Foto: Илустрација

Зимска туристичка сезона је почела, али одлазак у неки од домаћих ски-центара за већину црногорских грађана представља само сан, јер су трошкови боравка на тим дестинацијама ове године знатно повећани.

Друштвеним мрежама дијели се фотографија за коју се тврди да је цjеновник једног колашинског ресторана.

Цјеновник из једног колашинског ресторана освануо је на друштвеним мрежама и изазвао је буру коментара, не позитивних. Наиме, порција качамака кошта чак 30 евра, пасуљ је 20, хамбургер 10, а шоља киселог млијека пет евра.

У коментарима се може прочитати да су цијене у Колашину веће него у Италији.

Jer Kolašin..... pic.twitter.com/Fzmpiav4KO

— Aleksandar Ćosović (@mali_od_muzike) January 1, 2024

Удружење колашинских угоститеља саопштило је порталу Јавног сервиса да вијест која је одјекнула а тиче се цена качамака и осталих специјалитета у Колашину креирала погрешну слику о овој туристичкој дестинацији, те да су са изузетком овог ресторана на ски центру, цијене остале углавном непромијењене у односу на прошлу годину.

"Информација о цени качамака од 30 евра у Колашину одјекнула је широм регије те креирала погрешну слику о туристичкој дестинацији. Цене у колашинским ресторанима се нису драстично мењале, а специјалитет по којем је препознатљив овај град се цени од 8-15 евра ( 400-500 грама)."

Како кажу, труде се да задрже домаћински приступ и да цијене нису мењане више од 10 одсто у односу на прошлогодишње.

"Док се угоститељи труде да искористе празничне дане јер сезона касни због недостатка снега и вештачког оснежавања, уместо подршке сада добијају и негативан ПР. Поред тога што инспекције врше интензивне контроле у Колашину за време празника, ове године без оснежавања била је потреба да држава да подршку привреди", истакли су угоститељи.

Чувари локалног духа и рецептуре домаћих специјалитета од колашинских намирница кромпира и сира, позивали су све госте да их посјете и уживају у празницима, пише Ртцг.ме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана