Јутарњи: Трампова политика могла би довести Србију до Сиска

Танјуг
Јутарњи: Трампова политика могла би довести Србију до Сиска

ЗАГРЕБ - Хрватска треба да се нада побједи Џозефа Бајдена на предсједничким изборима у САД, јер би политика његовог републиканског противкандидата Доналда Трампа могла ''''довести Србију јужно од Сиска'''', пише загребачки ''''Јутарњи лист''''.

''''Бајденов долазак у Бијелу кућу био би пуно бољи за Хрватску'''', пише тај лист и наводи да је свакако боље да ''''САД води неко ко разуме проблеме'''', а не, како пише ''''Јутарњи'''', ''''ксенофобични продавац магле попут Трумпа''''.

Загребачки дневник оцијењује и ''''да се Бајдену не може оспорити стратешко промишљање, које је одлика мудрих државника''''.

''''Захваљујуци Џоу Бајдену, Америка се умијешала у ратове у БиХ, Хрватској и на Косову, натерала Хрвате и Бошњаке на сарадњу и зауставила фашистицку политику Милошевићевог режима'''', пише, поред осталог, ''''Јутарњи''''.

С друге стране, како се додаје у тексту, Трамп је ''''опасан јер је прије двије године његова екипа ''смислила промјену граница између Србије и Косова'', што је одмах изазвало реакцију спојених посуда и навело Милорада Додика да затражи отцијепљење РС од БиХ''''.

То онда, како наводи загребачки лист, ''''има директан утицај на Хрватску, која добија Србију јужно од Сиска''''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана