Јосиповић: Сусрет с Николићем не би био сврсисходан

Aгенције
Јосиповић: Сусрет с Николићем не би био сврсисходан

Београд - Предсједник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је данас да сусрет са предсједником Србије Томиславом Николићем још не би био сврсисходан, оцијенивши да такав састанак у овом тренутку не би испунио своју функцију.

Он је у интервјуу РТВ Б92 рекао да је Николић, кога Хрватска цијени и поштује као легитимно изабраног предсједника Србије, изнио неке ставове због којих је тешко очекивати да би се симболичка функција сусрета предсједника двије земље остварила у Хрватској, а и у Србији.

"Питање је да ли би наш сусрет изнедрио тај ниво политичког консензуса који је потребан да наш сусрет испуни функцију", рекао је Јосиповић.

Међутим, посљедње изјаве премијера Србије Ивице Дачића, рекао је Јосиповић, добар су знак за унапређење односа двије земље.

"Данас сам прочитао једну охрабрујућу изјаву премијера Дачића. Мислим да је свима јасно да су и за Хрватску и за Србију добри односи од суштинског значаја", казао је Јосиповић.

Предсједник Хрватске је у интервјуу, чије је део Б92 објавио данас, потврдио да у Хрватској још нема ниједне правоснажне пресуде за злочине током и послије акције хрватске војске "Олуја", а како је додао, Хрватска тек треба да почне да се бави тим злочинима, чим добије доказе од Хашког трибунала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана