Јосиповић: Састанак са Николићем за јачање повјерења

Данас
Јосиповић: Састанак са Николићем за јачање повјерења

Загреб - Предсједник Хрватске Иво Јосиповић сматра да је мање важно хоће ли до његовог сусрета са предсједником Србије Томиславом Николићем доћи “који мјесец прије или послије” и истиче да је пуно важније да се таквим састанком ојача повјерење између хрватског и српског народа.

- Мислим да и предсједник Николић и ја желимо да наш састанак у цијелости оствари резултат - да ојача повјерење међу народима и државама - рекао је Јосиповић.

Он је за београдски дневник “Данас” оцијенио да је за то потребно имати у виду све разлоге који су довели до “леденог доба”, заједнички их отклонити и за то изабрати прави тренутак.

Јосиповић је сусрет премијера Зорана Милановића и Ивице Дачића прошле седмице оцијенио као подстицај да владе одлучније крену у рјешавање отворених питања, посебно питања несталих лица.

Предсједник Хрватске рекао је да је, када је ријеч о међусобним тужбама за геноцид, “рјешење изван суда увијек боље, не само када су странке државе него увијек када постоји неки спор”.

- О томе смо пуно јавно говорили. Наравно, треба видјети шта која страна легитимно очекује и шта би било праведно рјешење изван суда - рекао је Јосиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана