Јосиповић: Провjерити тајну службу

Танјуг
Јосиповић: Провjерити тајну службу

Загреб - Предсједник Хрватске Иво Јосиповић затражио је да се у хрватској тајној служби обави анализа о вођењу кадровске политике.

Јосиповић је затражио од премијера Зорана Милановића да сазове сједницу Савјета за националну безбједност посвећену запошљавању у обавјештајном систему земље, као и годишњем извјештају о раду тог система.

Јосиповић је одржавање те сједнице затражио након што је у медијима објављено да је у хрватској тајној служби, у вријеме док је њоме руководио актуелни предсједник најутицајније Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко, запослена особа која три пута није прошла безбједносну провјеру.

"Мислим да је добро да се нађемо и расправљамо и глобално о кадровској политици. Не мислим да треба на сједници да одлучујемо о неком појединачном предмету, него глобално о најбољем начину вођења кадровске политике у будућности", рекао је Јосиповић у емисији Хрватског радија "С Предсједником уз кафу", пренијела је Хина.

Од челника безбједносно-обавјештајног система је, како каже, затражио да у припреми сједнице направе анализу кадровске политике са тежиштем испуњавања услова за рад у тим службама.

"Ако је тачно да имате особе које су примљене у безбједносну службу, а да три пута нису прошле безбједносну провјеру, онда наравно да треба да се запитате да ли је ту све како треба. Можда јесте. Урадимо провјеру", рекао је Јосиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана