Јосиповић: Пjевали би Бајагу да није екавица

Б92, Autogrf.hr
Јосиповић: Пjевали би Бајагу да није екавица

Загреб - Бивши хрватски предсjедник Иво Јосиповић написао је у колумни да би бранитељи који протестују радо запjевали Бајагину пjесму “Пада влада“ да није на екавици.

Он је на порталу “Аутограф“ навео да “шатораши“ протестују против Владе и премијера Зорана Милановића на начин који је пљување у лице правној и демократској држави.

"Да Бајага и инструктори не пjевају на многима од њих омраженој екавици, са њима би сигурно врло радо запjевали и шатораши из Савске. Уосталом, на свом, противправно подигнутом шатору су истакли ону "Оба су пала, оба ће пасти". Легитимно очекивање, један је, ја – бивши предсjедник, "пао", а шта ако онај други (премијер Милановић прим. прев.) не падне? Наравно, ту су шатораши да му помогну", навео је Јосиповић.

Јосиповић у тексту наводи да је стварање тензија био главни циљ "шатораша".

"Мржња према политичким опонентима се маскирала у домољубље и заштиту бранитељских права. Улични пучизам се огрнуо плаштом, наводно, демократског протеста. Проблеми бранитеља су само повод за протесте са дубоко политичком, страначком платформом. Да нисам био тамо, увијек бих се питао да ли сам учинио све како би се опасне тензије у друштву смириле", додаје Јосиповић.

Јосиповић је и раније говорио да су протести бранитеља дио политичког пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана