Jосиповић неће водити кампању у БиХ

Агенције
Jосиповић неће водити кампању у БиХ

Плоче - СДП-ов предсједнички кандидат и предсједник Републике Хрватске Иво Јосиповић изјавио је како жели да добије и гласове хрватских држављана у БиХ, али да неће водити предизборну кампању у тој земљи.

"Поштујем све наше грађанке и грађане без обзира на то гдје живе, наравно и оне који су у БиХ, и стало ми је до њихових гласова. Желим добити њихове гласове, али посебну кампању у БиХ ипак нећу водити", рекао је одговарајући на новинарска питања на риви у Плочама, гдје се као предсједнички кандидат дружио с грађанима, јавља Хина.

Јосиповић је најавио да ће сутра отпутовати у службену посјету БиХ и састати се с хрватским чланом бх. Предсједништва Драганом Човићем, додајући како кампање неће бити.

"Сигуран сам да су грађанке и грађани Босне и Херцеговине пропознали оно што сам радио у БиХ, за БиХ, па, ако хоћете, и за Хрвате у БиХ као једног од конститутивних народа у БиХ", поручио је Јосиповић.

На питање хоће ли гласови дијаспоре бити "језичац на ваги" који ће одлучити на предсједничким изборима у Републици Хрватској 28. децембра, Јосиповић је одговорио како "на грађанке и грађане не гледа као на дијаспору или недијаспору".

"Сваки глас једнако вриједи и у укупном зброју бит ћу побједник", сматра он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана