Јосиповић: Наћи праведно рјешење

Танјуг
Јосиповић: Наћи праведно рјешење

Загреб - Предсједник Хрватске Иво Јосиповић оптимиста је у вези решавања проблема “Љубљанске банке” и њених штедиша, преноси Танјуг.

Он сматра да је важно наћи праведно рјешење које ће бити у интересу хрватских грађана, али и одрживо за Словенију.

- Оптимиста сам и верујем да ћемо изнаћи рјешење. Не би било добро да се са сусједима закачимо на начин који би угрозио наше чланство у Европској унији, а ни за сусједе не би сасвим сигурно било добро - мишљење је Јосиповића које преноси агенција Хина.

Он је додао да вјерује да ће хрватски и словеначки стручњаци наћи рјешење за проблем штедиша “Љубљанске банке” и да “за то има још времена”.

- Важно је наћи праведно рјешење које ће, с једне стране, бити одрживо за Словенце у смислу извршавања обавеза које постоје, а, с друге стране, да на дужи или краћи рок осигурамо да сви грађани добију свој новац - рекао је Јосиповић.

Словеначки министар спољних послова Карл Ерјавец јуче је изјавио да ће влади предложити да се мандат стручњака за “Љубљанску банку” Францета Архара продужи до краја 2013. и потврдио да постоји могућост да Словенија неће до 1. јула ратификовати хрватски приступни уговор ЕУ због питања “Љубљанске банке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана