Још шест обољелих од корона вируса y Црној Гори, укупно осам

Срна
Још шест обољелих од корона вируса y Црној Гори, укупно осам

ПОДГОРИЦА - У Црној Гори регистровано је још шест случајева оболијевања од вируса корона, а укупан број обољелих тренутно је осам, саопштено је из Института за јавно здравље.

У саопштењу се наводи да су данас у лабораторијама Института завршене прелиминарне анализе 20 узорака узетих од особа из надзора и контаката до сада потврђених случајева.

“Од обрађених узорака позитивно је шест, од којих један нема епидемиолошку повезаност са до сада потврђеним случајевима”, кажу у Институту.

Како су навели, у 18.00 часова под здравствено-санитарним надзором у Црној Гори налазиле су се 3.523 особе, укључујући и црногорске држављане који су организовано допутовали у домовину, а који су из превентивних разлога смјештени у карантин.

У Институту су рекли да је такав скок броја позитивних случајева био очекиван, имајући у виду број блиских контаката који су идентификовани и обрађени.

“Екипе Института ће и ово вече провести на терену спроводећи даљу идентификацију контаката и обраду прикупљени х података”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана